• Torikatu 8, 30100 Forssa
  • teatteri@forssanteatteri.fi
Forssan Teatterin logo

Forssan Teatterin kauden 2024-25 ohjelmisto on julkaistu!

Forssan Teatterin kauden 2024-25 ohjelmisto on julkaistu!

Forssan Teatteri tarjoilee kaudella 2024-25 muun muassa kotimaista huippudraamaa sekä Anneli Kannon kirjaan pohjautuvan kantaesityksen.

Forssan Teatteri valmistautuu juhlimaan 45-vuotista taivaltaan ja laittaa isomman vaihteen silmään, kun kevätkaudella 2025 päänäyttämölle valmistuu kaksi koko illan näytelmää! Vauhtia ei himmailla syyskaudellakaan, sillä myös syksyllä 2025 saadaan nauttia teatterista kahden näytelmän verran. Juhlavuoden teemojamme ovat erityisesti kotimaisuus, ajankohtaisuus ja hieman myös ekologisuuskin. 

Syksy 2024

Kutsumattomia vieraita

Mutta ennen kuin mennään asioiden edelle, on kurkistettava ensin, mitä tuleva syksy tuo tullessaan! Lokakuussa 2024 ensi-iltansa saa Kirsi Lindholmin ohjaus Reko Lundánin Kutsumattomia vieraita -näytelmästä. Kyseessä on elämän tarkoitusta pohtiva musiikkinäytelmä, jonka tyylilaji on draama, ja jossa yksi loppusyksyn päivä muuttaa seitsemän elämän suunnan. 

Kevät 2025

Haihtuneet

Helmikuussa 2025 saamme iloksemme esittää kantaesityksen huippusuositun ja palkitun kirjailija Anneli Kannon Näkijä-trilogian ensimmäisestä osasta. Haihtuneet-dekkarin dramatisoi ja ohjaa Forssan Teatterille Laura Hurme.

Pienellä paikkakunnalla maalitehtaan johtaja ja kaksi nuorta tyttöä katoaa kuin maan nieleminä. Vuosia myöhemmin Näkijä on tapauksen jäljillä. Mitä on tapahtunut ja liittyykö paikallinen uskonyhteisö jotenkin tapaukseen? 

Pelastakaa Röllimetsä

Toinen kevään ensi-illoista tarjoaa teatterielämyksiä koko perheelle, kun päänäyttämön valloittaa Allu Tuppuraisen luoma, rakastettu Rölli-peikko. Pelastakaa Röllimetsä on teatteriversio 90-luvun elokuvasta Rölli–Hirmuisia kertomuksia. Yhdessä ystävänsä Maahiskeijun kanssa Rölli yrittää pelastaa röllimetsän sitä uhkaavilta vaaroilta: Humpuukit haluavat täyttää metsän roskalla, kun taas lelutehtailija Seesteinen suunnittelee metsän tilalle suurta huvittelukeskusta. Onnistuvatko Rölli ja Maahiskeiju tehtävässään?

Tuppuraisen käsikirjoittaman näytelmän ohjaaja vahvistetaan myöhemmin. 

Syksy 2025

Veden muisti

Syksy 2025 tuo tullessaan koettavaa sekä päänäyttämölle että Pikku Spottiin. Päänäyttämölle syksyn myötä valmistuu Emmi Itärannan Teemestarin kirja -romaanista Tommi Kainulaisen dramatisoima Veden muisti. Näytelmä tarjoaa kurkistuksen tulevaisuuteen, jossa vesi ei ole ihmisoikeus, vaan armeijoiden kontrolloima vallan väline. Kenties tyyliltään enemmän nuorille katsojille suunnatun näytelmän teemat tarjoavat pohdiskeltavaa vanhemmillekin katsojille, eikä sen kaltaista ole Forssan Teatterissa vielä nähty. Näytelmän ohjaaja vahvistuu myöhemmin.

Salomen valinta

Pikku Spottiin syksy 2025 tuo paikallista väriä, kun saamme toteuttaa tammelalaisen Piia Syrjäahon näytelmän Salomen valinta. Näytelmäkirjailija kertoo itse näytelmästään näin: 

“Salomen valinta" on huolien osto- ja myyntiliike. Kauppa ei kuitenkaan käy, eikä Salome tunnu tietävän, mitä tehdä edes oman päänsä kanssa. Salomen valinta on mustan huumorin sävyttämä kuvaus aikamme ihmisistä ongelmineen."

Piia Syrjäahon edellinen näytelmä Krokotiilijahti nähtiin Pikku Spotissa syksyllä 2023. 

Myös Salomen valinnan ohjaaja vahvistuu kevään edetessä. 

Evästeet