Forssan Teatterin Axel ja Emiliet -tallenne nyt vapaasti katsottavissa!

Forssan Teatteri osallistuu Forssa 100 -juhlavuoden viettämiseen paitsi syksyn Krokotiilijahti-näytelmällään, myös julkaisemalla Axel & Emiliet -näytelmän tallenteen vapaasti katsottavaksi yhteistyössä ForssaTV:n kanssa.

Pertti Munckin käsikirjoittaman ja ohjaaman näytelmän keskiössä on Forssan perustajana tunnettu Axel Wilhelm Wahren vuonna 1867. Näytelmän henkilögalleriaan kuuluu Kehräämön ja Kutomon perustajan lisäksi kaksi Emilietä, joista toinen on Wahrenin sisko ja toinen vaimo. Rooleissa esityksessä nähdään Osmo Jaakkola, Anne Kinos ja Tarja Aro. Näytelmä nähtiin Forssan Teatterin lavalla vuonna 2017.

Näytelmä on katsottavissa milloin vain ForssaTV:n kotisivuilla sekä alta:

 

Tule koko perheen näytelmän castingiin!

Hei sinä, teatterista kiinnostunut!

Menikö meidän edellinen casting tyystin ohi?

Ei hätää, tule tiistaina 30.5. klo 18 kuuntelemaan, mitä Forssan teatterilla tapahtuu keväällä 2024!

Sen verran voimme jo paljastaa, että lapsiperheiden pitkä odotus palkitaan viimein, kun keväällä 2024 ensi-iltansa saa hulvaton koko perheen näytelmäklassikko! Lisää paljastuksia saadaan odottaa vielä pieni hetki.
Näytelmän ohjaa Kirsi Lindholm.
Nähdään castingissa!

Kuuletko parrasvalojen kutsun?

Kuuletko parrasvalojen kutsun? Tunnetko palavaa halua päästä näyttämään kykyjäsi yleisön edessä? Tai haluatko näyttää taitojasi puvustajana, lavastajana tai vaikka kahvion asiakaspalvelijana? Vai olisitko kenties kiinnostunut kokeilemaan luovuuttasi valo- ja äänitekniikan maailmassa?

Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, olet juuri etsimämme henkilö!

Forssan teatteri järjestää castingin syksyn 2023 ohjelmistoon lauantaina 22.4. klo 16 alkaen teatteritalolla.
Tilaisuudessa pääset tutustumaan syksyn näytelmiin sekä tapaamaan ohjaaja Valtteri Tuomisen.
Laita päivämäärä kalenteriisi ja astu teatterin satumaiseen maailmaan!

Talven alun toivotukset Forssan Teatterista

Syksyn ohjelmistomme on jo päättynyt Hallamaan hautaustoimiston hautajaisiin. Katseemme ovatkin jo tulevassa kevätkaudessa ja Monte-Criston kreivin maailmassa. Monte-Criston kreivin meille ohjaa Laura Hurme ja näytelmän harjoitukset ovatkin jo alkaneet. Ensi-ilta on maaliskuussa.

Ennen kreivin aikaa pysymme kuitenkin hetken nykyajassa ja saamme nauttia kaksikon Timo Lavikainen ja Pasi Karppi esityksestä, joka sekoittaa stand-upia ja perinteistä näytelmää, “KUINKA TE KEHTAATTE”. Ovathan he kyllä sellainen kaksikko, että kyllä kehtaavatkin. Tässä absurdissa esityksessä marssitetaan lavalle muun muassa ystävällinen piru, täydellinen deittikumppani, omalaatuinen pappi, ilkeä opettaja ja huoltomiehiä heräämisten äärellä!
Esitykset ovat ke 11.1.2023 ja la 14.1.2023

Tervetuloa Teatteriin nauttimaan ja nauramaan kanssamme.

Aurinkoista kevään alkua Forssan teatterista

Tämän kevään ohjelmistomme aloittaa 6.3.2022 pirpakka musiikkinäytelmä Muistojen postikortti, joka kuljettaa meidät nuoruutemme nostalgisiin muistoihin. Voihan tämä olla nuoremmille henkilöille myös kurkistusmatka äitiemme tai isoäitiemme nuoruuteen. Näytelmän ohjaa Miia Nuutila ja musiikin sovittaa Antti Paavilainen. Mukana on myös livebändi!

Viikkoa myöhemmin, eli 12.3.2022, ensi-iltansa saa Viialan teatterin kanssa yhteistyössä toteutettu Paniikki. Tämä Mika Myllyahon kirjoittama näytelmä on yhtä aikaa herkkä ja humoristinen kuvaus miehisyyden syvimmästä olemuksesta.

Kanta-Hämeen alueella ei enää ole voimassa yleisötilaisuuksien yleisömääriä koskevia rajoituksia, eikä myöskään koronapassi ole enää käytössä. Tulethan silti teatteriin vain terveenä. Huomioi myös, että Kanta-Hämeessä on voimassa edelleen vahva maskisuositus 30.4.2022 saakka ja se koskee yli 12-vuotiaita muiden ihmisten parissa liikuttaessa sisätiloissa .

Tervetuloa taas teatteriin

Käytössämme on koronapassi 4.12.2021 alkaen

Etelä-Suomen AVIn koronarajoituksista johtuen tulemme vaatimaan yleisöltä voimassaolevan koronapassin 4.12.2021 alkaen. Koronapassin käyttöönotto antaa mahdollisuuden ottaa katsomoon yli 50 henkeä turvallisesti. Koronapassia ei vaadita alle 16 vuotiailta.

Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka voi voit ladata Omakannasta.

EU:n koronatodistus sisältää kolme eri todistusta: todistuksen koronarokotuksesta, todistuksen koronatestituloksesta ja todistuksen sairastetusta koronasta. Kaikki kolme todistusta toimivat myös koronapassina. Koronapassin voit näyttää mobiililaitteella tai ottaa mukaan tulosteena.

Huom! Saavuthan ajoissa teatteriin, sillä koronapassien tarkastaminen ovella saattaa aiheuttaa ruuhkatilanteita ja hidastaa sisäänpääsyä. Lataathan tai tulostathan koronapassin valmiiksi ennen saapumista teatteriin. Ota koronapassi esille jo ennen sisääntuloa ja varaudu myös todistamaan henkilöllisyytesi henkilöllisyystodistuksella.

Toivomme ymmärrystänne tämän asian suhteen ja toivotamme nautinnollisia teatterihetkiä.

Axel ja Emiliet -tallenne myynnissä

 

Koronapandemia sekoitti Forssan Teatterin kevään suunnitelmat, eikä syksylle siirrettyä lastennäytelmää Tuulihattu ja pingviini päästy esittämään vielä lainkaan. Forssan Teatteri mahdollistaa nyt kuitenkin teatterisaliin pääsemisen – netin kautta. Forssan Teatterissa vuonna 2017 ensi-iltansa saaneeseen Axel ja Emiliet -esitykseen on mahdollisuus ostaa katsomisoikeus IdeaTicketin kautta. Pertti Munckin käsikirjoittama ja ohjaama näytelmä on taltioitu laadukkaasti monikamera-ajona. Linkki taltiointiin toimitetaan lipun ostajan sähköpostiin. Esityksen hinta on kymmenen euroa. Katseluoikeus on voimassa aina tulevaan sunnuntaihin saakka.

Näytelmän keskiössä on Forssan perustajana tunnettu Axel Wilhelm Wahren vuonna 1867. Näytelmän henkilögalleriaan kuuluu Kehräämön ja Kutomon perustajan lisäksi kaksi Emilietä, joista toinen on Wahrenin sisko ja toinen vaimo.

Forssan Teatteri tuo runoesitykset kotisohvalle

Forssan Teatterin esityskausi siirtyy koronapandemian vuoksi, mutta toimetta ei teatterilla silti olla oltu. Koska me emme voi ottaa sinua meidän katsomoomme, on sinulla nyt mahdollisuus tilata Forssan Teatteri kotiisi runoesitysten muodossa.

Maaliskuun alussa teatterilla kuvattiin yhteensä kolme muutaman minuutin mittaista esitystä: Leinoa lyhyesti -runoesitys sisältää kolme Eino Leinon runoa, Kiven kovat -runoesitys kolme Aleksis Kiven klassikkoa ja Komeasti kevääseen -runoesitys viisi erilaista vuodenaikoihin ja aikaan liittyvää runoa, jotka ovat Uuno Kailaksen, Saima Harmajan sekä P.J. Hannikaisen käsialaa.

Esitysten hinnat ovat 10, 20 ja 50 euroa.

Esityksiin ostetaan lippu ”IdeaTicketin verkkosivujen kautta ja esitys toimitetaan perille sähköpostiviestillä. Lipun esitykseen voit ostaa täältä:  https://www.ideaticket.fi/servlet/ideaticket/forssanteatteri/