• Torikatu 8, 30100 Forssa
  • teatteri@forssanteatteri.fi
Forssan Teatterin logo
Draama

Veden muisti

Syksyllä 2025 Forssan Teatterissa saadaan viesti tulevilta sukupolvilta. Emmi Itärannan huippusuosittuun romaaniin pohjautuvan näytelmän ohjaa Toni Enholm.

Noria on syntynyt Pohjois-Suomeen, maailmaan joka on rakentunut vanhan maailmamme raunioille. Maailmaan, jossa vesi ei enää olekaan ihmisoikeus, vaan armeijoiden kontrolloima vallan väline. Ankaran luonnon ja sotilasjuntan puristuksessa kukkii kuitenkin myös ystävyys, nuoruus ja elämisen ilo.

Kun Noria tulee täysi-ikäiseksi, uskotaan hänen tietoonsa suvun tarkkaan varjelema, salainen luonnonlähde. Samalla hän joutuu vaikeiden valintojen eteen: jakaako sen puhdas vesi ja pelastaa rakkaan ystävän perhe, vai vaieta ja turvata oma tulevaisuutensa? Norialla on kaikesta huolimatta toivo paremmasta huomisesta - ja sellaisen jäljille hänet johdattaa entismaailman muovihaudasta löytynyt vanha äänite...

Veden muisti on viesti tulevilta sukupolvilta. Se raottaa nykyajan elintapoja, luonnonvarojen loppuun kuluttamista sekä muovijätteen aiheuttamia ongelmia tulevaisuudesta käsin. Huomisen lapset elävät sitä todellisuutta, jonka me nykyihmiset heille tarjoamme. Miten maapallo kestää nykyisen kaltaisen kulutuksen, miten kauan muovijätteemme maatuu? Millaisia muutoksia elintavoissamme meidän tulisi tehdä niiden eteen, joita emme ehkä koskaan tapaa? Mitä tapahtuu kaikelle sille kulutustavaralle, jota heitämme pois? Ja kuka hallitsee virallisia totuuksia ja hyötyy niistä?

Näytelmä perustuu Emmi Itärannan huippusuosittuun Teemestarin kirja -romaaniin.

Esityksen tiedot

Käsikirjoitus: Emmi Itäranta, Tommi Kainulainen

Ohjaus: Toni Enholm

Oikeudet: NDC

Näytökset Isossa Salissa

Ensi-ilta 11.10.2025

Evästeet