Ohjelmistossa

Kevät 2019 ohjelmistossa

  • Me Rosvolat
  • Jäähyväiset Pamela Andersonille
  • Vaimoni on toista maata

Teatterimatka

Kaupan kassajonossa kuulin keskustelun. Oikein höristin korviani. Jono oli kohtuullisen pitkä, mutta keskustelua oli niin mukava kuunnella, ettei ollut enää kiire minnekään.
− Oltiin miehen kanssa eilen teatterissa. Oli vaihteeksi mukavaa pistää päälle pikkasen parempaa ja lähdettiin ihan hyvissä ajoin. Saatiin auto parkkiin aika lähelle teatteria. On se vaikuttavan näköinen talo iltavalaistuksessa, niin kuin isommankin kaupungin teatteri.

− No, oliko hyvä?

− Oli se. Vähän miehen kanssa sitä etukäteen mietittiin, mutta kyllä. Olisi pidempäänkin katsellut. Väliajalla juotiin kahvit, ja tapasin meidän naapurin Ailan miehensä kanssa. Olivat samalla asialla, ja kyllä tykkäsivät hekin. Miehen kanssa puhuttiin paluumatkalla. Muutamasta kohdasta huomasi miehen ja naisen ajattelun eron. Naurettiinkin sitä, että miten senkin näytelmän voi tulkita monella tavalla.

− Taidatte sitten mennä toistekin?

− Kyllä, miehen kanssa siitä juteltiin, että nyt mennään kyllä katsomaan seuraavakin näytelmä. Ja laitoin meidän Marttojen puheenjohtajalle jo viestiä, että seuraava teatteriretki tehdään paikalliseen teatteriin, niin mukavaa oli ja hyvä esitys. Sehän se tärkeintä oli.

− Meidän pitäisi kanssa mennä. Mikäs esitys on seuraava?

Teki niin mieli vastata, mutta kassa nielaisi keskustelevat rouvat juuri toiselle puolelle enkä kehdannut perään huudella. Mutta tulipa hyvä mieli.

Tule Sinäkin teatteriin, kokemus voi olla juuri noin hyvä, että sitä on valmis suosittelemaan seuraavallekin vastaantulijalle!

Tervehtien
Keijo Koskimies
Forssan Teatteriyhdistys ry:n puheenjohtaja