Pinokkio – täyttä taikaa!

Viikko sitten kävin Forssassa, ja päädyin taas samalla reissulla teatterin katsomoon. Luvassa oli Pinokkion esitys, josta olin jo ensi-illan jälkeen lukenut muutamia lupaavan oloisia arvosteluja. Näytelmä oli tällä kaudella ensimmäinen, jota en ollut päässyt kurkkaamaan laisinkaan harjoitusvaiheessa, joten sikäli en tiennyt, mitä odottaa.

Pääsin kuitenkin osaksi taikamaailmaa jo astuessani teatterin aulaan lunastaakseni lippujani, sillä kuvataidekoululaisten töillä oli jälleen kerran sisustettu koko teatteri yhdeksi näytelmämaailmaksi. Tutkailin upeita tulkintoja Pinokkiosta ja kohtauksista tarinasta, ja mietin, miltä meidän teatterin Pinokkio mahtaisikaan näyttää.

Taideteosten lisäksi ehdin kuitenkin tutkailla myös hieman kanssayleisöäni ja ilahtua positiivisesti. Mukana oli perheitä, isovanhempia lapsenlapsineen, äitejä ja tyttäriä – mitä nyt lastennäytelmän yleisöstä saattaakaan odottaa. Yllätykseni oli kuitenkin muutamat nuorison edustajat, jotka olivat tulleet omissa kaveriporukoissaan viettämään teatteri-iltaa! Ja jos näiden nuorten hymyjä on uskominen, Pinokkio taisi voittaa kauppakeskuksessa hengailun :)

Lopulta observointituokioni päättyi, ja oli aika istua katsomoon ja antaa tarinan viedä. Ja sehän vei! Verhojen avauduttua sain nauttia kanssakatsojieni kanssa mukaansatempaavasta musiikista, upeista roolisuorituksista, taitavista lavasteiden vaihdoista ja kerta kaikkisen sympaattisesta tarinasta, jossa ei keijupölyä säästelty! Pinokkio todisti jälleen, ettei teatterissa mikään ole mahdotonta, vaan yhden illan aikana ehtii jouhevasti köydä sirkuksessa, meriseikkailulla, puusepän verstaalla ja karkkimaassa.

Halusitpa sitten vain hetkeksi irtautua arjesta, kerätä hyvä kummi -pisteitä tai ilahduttaa lapsenlapsiasi, kannattaa pitää Pinokkio mielessä ohjelmaa miettiessä. Se on taianomainen kokemus, joka viihdyttää aidosti kaiken ikäisiä.