Kolme kaverusta kimpassa

Kuten monet ovat varmasti (toivottavasti!) jo huomanneetkin, on Forssan teatterin loppukauteen putkahtanut vielä yksi yllätys: Kolmen kimppa. Näytelmä syntyi – kuten monet muutkin loistokkaat asiat – kaverusten ideoimana. Ajatus siitä, että olisi kiva tehdä taas joku projekti, oli itänyt jo jonkin aikaa, kun Tuike Oja törmäsi viime syksynä Kolmen kimpan tekstiin. Markus Töhösen luettua käsikirjoituksen läpi, alkoi se muotoutua kertaistumalla näytelmäksi. Eipä aikaakaan, kun Kalle Tulander oli innostettu mukaan ja kaverukset “myivät” ideansa teatterille.

Tästä kaverusten ideasta ja yhteisen innostuksen hedelmästä me saammekin nyt nauttia, kun Forssan teatterin kasvattitrion projekti on saavuttanut näytöskautensa. Muutaman esityksen verran Kolmen kimppa on forssalaisia teatterinystäviä jo viihdyttänyt, mutta yhtä lailla kuuden näytöksen verran olisi vielä mahdollisuuksia nähdä se!

Vaikka kolmen kimppa noin ajatuksena vierastuttaisikin, voi siitä teatterin katsomosta käsin nauttia täysin siemauksin. Nimestään huolimatta näytelmä ei nimittäin ole mikään puolivillainen rivovitsien varaan kyhätty farssi, vaan aito ja hauska ihmissuhdekuvaus mitä mielenkiintoisimmilla solmuilla! Michel Clémentin nokkela ja monipuolinen käsikirjoitus kantaa läpi esityksen antaen aina uusia mutkia hahmojensa matkalle, kuin elämä itse yllättävyydessään.

Jos siis haluat nauraa aidosti ja viettää kepeää iltaa vaikka ystävien kesken, suosittelen Forssan teatterin Kolmen kimppaa. Siinä yhdistyvät kaikki mainion teatterin elementit paikallisvoimin toteutettuna. Suoranainen lähituote, sopii myös ympäristön ystäville!

 

“Tämä näytelmä on kuin ruska. On viileää ja hämärää, mutta silti värikästä ja räväkkää koko ajan.” – Markus Töhönen, ohjaaja