Haastattelussa puheenjohtaja Keijo

Maanantaina 24.4. teatteritalo täyttyi uusista ja vanhoista, enemmän ja vähemmän jännittyneistä kasvoista tulevan kauden castingia varten. Tilaisuus tarjosi myös oivan tilaisuuden haastatella puheenjohtajaamme Keijoa blogia varten. Kyselin Keijolta niin menneestä kuin tulevastakin kaudesta, sekä yleisesti teatterin toiminnasta ja tunnelmasta talossa.

Kauden 2016 – 2017 Keijo summaa olleen merkityksellinen teatterin toiminnalle. “Saimme taloon professoritason ohjaajan, Kati Outisen, jonka johdolla kausi lähti upeasti käyntiin. Saimme nimekkään ohjaajan myötä myös mukavasti medianäkyvyyttä.”, Keijo kertoi. Outisen ohjaus Variksen veljessä oli forssalaisesta näkökulmasta ehkä hieman kokeileva, mutta mahdollisuuteen kannatti tarttua. Syksy jatkui PikkuSpotin “Sormet hunajapurkissa” -näytelmällä, joka oli huippusuosittu ja yläkerran Risto Räppääjää Keijo kuvaili jopa täydelliseksi menestykseksi. Keväällä forssalaisten kulttuurinälkää tyydyttävät vielä Lukkosulaa ja lumpeenkukkia sekä Mustapukuinen nainen, joiden puheenjohtaja uskoo päättävän kauden aivan yhtä komeasti kuin se on alkanutkin. “Ollaan saatu esittää täysille saleille ja teatterin täyttäaste kipuaa tältä kaudelta noin 90%,  joten onhan tämä aikamoista gloriaa!”

 

Yli puoli salia teatterista kiinnostuneita kerännyt casting toi myös hymyn puheenjohtajamme huulille. Keijo kertoi castingin olevan yksi tapahtuma, jossa teatterin menestystä punnitaan ja että tänäkin vuonna saimme nähdä oman tekemisemme nostaneen mielenkiintoa aivan uusienkin harrastajien joukossa. Kaiken kaikkiaan hän odottaa tulevaa kautta innolla, ja kertoo lähtevänsä levollisin mielin tavoittelemaan ensi kauden lipunmyyntitavoitteita.

 

Mutta Keijo, sä et tuolla lavan puolella ilmeisesti tykkää kekkaloida, niin kuinka ihmeessä oot päätynyt teatterin puheenjohtajaksi?

Tämän kysymyksessään Keijo naurahti, että kaikki vain tapahtuu. “Tuossa 10 – 15 vuotta sitten pyöritin vielä kirjakauppaa, ja Kinoksen Anne tuli kysymään ottaisinko teatterin lippuja myyntiin kaupalle.” Ja siitä se sitten lähti, seuraavaksi Keijo huomasi olevansa mukana teatterin markkinoinnissa, vuotta myöhemmin hallituksessa ja sitten Johanna Talikaisen seuraajana puheenjohtajan pallilla. Puheenjohtajan tehtävien Keijo kertoi olevan hyvin monipuolisia; milloin hän on lipunmyynnissä, milloin lavastusporukoissa ja milloin missäkin. Kuitenkin hän haluaa jollakin tavalla osallistua joka projektin työryhmään, käydä harjoituksissa ja olla siellä missä asiat tapahtuvat. “Onhan se sellaista luottamuksen osoittamistakin, että olen mukana ja osoitan kiinnostustani projekteihin. Tuntuu hyvältä, kun näyttelijät joskus harjoituksen jälkeen kysyvät miltä näytti tms..” Keijo kertoi nauraen.

 

Ja hymyssä suin teatterilla saakin useimmiten  tehdä hommia! Kysyin Keijolta myös, mikä olisi mieleenpainuvin juttu johon on törmännyt teatterilla puuhatessaan, onko hänen täytynyt hankkia jotain kummallista tarpeistoa tms.. Ja Keijohan pohti erilaisia vaihtoehtoja, kaiken laista kun on tullut tehtyä… “Mutta Aladdin on ainakin jäänyt mieleen, siinä kun tehtiin sitä aarrekammiota ja sinne piti hankkia timantteja ja aarteita. Se on jäänyt mieleen kun liimattiin aarrearkkuja ja -ruukkuja, ja puihin tehtiin ongenvavoista oksia, joissa roikkui myös aarteita! Aladdin oli yksi osoitus siitä miten täällä joutuu koko työryhmä laittamaan luovuutensa likoon että saadaan oikeanlainen bluffi aikaiseksi – bluffistahan teatterissa pitkälti on kysymys  – mutta minusta ne on kivoja haasteita.”, hän kertoi.

 

Viimeiseksi Keijo, mikä tekee Forssan teatterista juuri Forssan teatterin?

“Se on se valtava palo tehdä teatteria. Koko porukalla. Koko sydämestä.”

Näillä fiiliksillä kohti (toivottavasti) aurinkoisempaa toukokuuta ja tulevaa kautta. Ja tulkaahan teatteriin, täällä on vielä paljon nähtävää ennen kesätaukoa!

Teatteriterkuin,

Milla