Rentoa mieltä Kokkisopan käänteistä

Kokkisoppa tulee taas, kattilat täynnä… milloin mitäkin! Yllättäviä juonenkäänteitä, hersyvää huumoria, mukaansatempaavia roolihahmoja ja romanssinpoikasia.

Viikko sitten palasin Turun toreilta ja kaupungin vilskeestä tuttuun ja turvalliseen Vorssaan viettämään viikonloppua, jonka yhtenä kohokohtana oli istua tutun teatterimme katsomoon. Kokkisoppa yllätti kyllä nopealla tempollaan, mutta vauhti ei vähentänyt kokemukseni rentouttavuutta. Ensimmäinen puoliaika kului yhdessä hujauksessa, mutta väliajalla muistelinkin, mitä ohjaaja Pekka Lara sanoi minulle ennen ensi-iltaa: “Farssia ei kannata tulla katsomaan liian vakavana, pitää vaan laittaa aivot narikkaan ja nauttia kyydistä.”

Ja näinhän se todella oli, ettei vakavuudelle ollut juuri sijaa, kun juonenkäänteet ja ovelat suunnitelmat seurasivat toisiaan julkkiskokki Timben verosotkuissa. Sanoisinpa, että parin tunnin pläjäys oli juuri omiaan katkaisemaan kiireisen arjen, ja se antaa myös sopivasti potkua illan jatkamiseksi vaikkapa ystävien kesken!

Jos joku kuitenkin haluaa tulla katsomaan tämänkertaista teostamme vakavan analyyttisesti, suosittelen kiinnittämään huomiota kertakaikkisen tyylikkääseen lavastukseen, sekä huippuunsa hiottuihin roolisuorituksiin. Kerrasta toiseen työryhmät muovaavat lavalle aivan uudenlaisia maailmoja, jotka näyttelijät herättävät henkiin mitä moninaisempien roolihahmojen kautta! Vaikka voisikin sanoa, että Kokkisopassa esiintyy monta jo tutuksi käynyttä naamaa, ei voi kuitenkaan väittää näitä naamoja kuluneiksi – niin muuntautumiskykyisiä ne ovat.

Tänä viikonloppuna Kokkisoppa esitetään vielä kaksi kertaa, ennen kuin se antaa tilaa Akseli ja Emeliet -näytelmälle. Jos siis viikonlopun suunnitelmat ovat vielä auki, suosittelen lämpimästi hakeutumaan teatterin katsomoon ja rentoutumaan hetkiseksi. Seuraavan kerran Kokkisoppa palaa kuvioihin 11.11.2017, jonka jälkeen katsomoon voikin suunnata vaikka pikkujoulumielessä tonttulakin kera!

 

Viihdyttävää teatterisyksyä toivotellen,

Milla