Ohjelmistossa

Forssan Teatterissa katsomon tyhjän tuolin takana on iso joukko innostuneita, osaavia ihmisiä. He kaikki tekevät yhdessä työtä kutsuakseen Sinut istumaan tuohon tuoliin ja nauttimaan. Nauttimaan tarinoista, jotka koskettavat, hetkestä, jossa arki huolineen ja murheineen voi unohtua.

Kaikki alkaa ohjelmiston luomisesta. Mietin minkälainen ihminen istuisi katsomon tyhjään tuoliin, mitä hän haluaisi teatterissa kokea. Draamaa, komediaa, farssia, satua… Kun ideat ohjelmistoon ovat löytyneet, lähtee se teatterin johtokunnalle käsiteltäväksi.

Ohjelmiston valmistuttua ryhtyy ohjaaja työhönsä. Hän miettii, miten näytelmä tuotetaan meidän teatterissa, minkälaiset näyttämökuvat luodaan, miten näytelmä sovitetaan juuri meidän näyttämölle. Hän miettii roolituksen, valitsee näyttelijät.

Kun näyttelijät aloittavat tekstin työstämisen, tekevät myös lavastaja sekä äänestä ja valoista vastaavat työtään jo miettien, miten näytelmän maailma saadaan elämään näyttämöllä. Puvustaja alkaa suunnittelemaan, miltä henkilöt tulevat näyttämään tuossa maailmassa.

Näyttämöllä tapahtuu, harjoitukset ovat hyvässä vauhdissa – mutta siinä ei ole vielä kaikki. Kahvilassa mietitään, mikä on illan menu – sekin sovitetaan sopivaksi näytelmän henkeen. Työvuorot sovitaan niin kahvioon kuin lipunmyyntiin ja koko tämän ajan näytelmää on jo markkinoitu, jotta Sinä tiedät, että me odotamme Sinua ja että Sinua odottaa tyhjä tuoli katsomossamme.

Lue kauden 2016-2017 esite tästä linkistä: https://issuu.com/forssanteatteri/docs/forssan-teatteri-2016-2017/

Tervehtien,
Keijo Koskimies
Forssan Teatteriyhdistys ry:n puheenjohtaja